9.4.2013

Gluteeniton keksipohja

Juustokakut ovat monesti helppo ratkaisu allergisille. Ne voi tehdä laktoosittomana käyttämällä laktoositonta tuorejuustoa tai rahkaa. Suurin osa resepteistä ei sisällä myöskään kananmunaa. Tekemällä pohjan gluteenittomista kekseistä, saa kakusta myös keliaakikolle sopivan. Gluteenittomia keksejä on käytettävä pohjassa hieman enemmän, kuin tavallisia. Tykkään peittää gluteenittomien keksien jauhoista makua hunajalla tai sulatetulla suklaalla. Myös tumma kaakaojauho ajaa saman asian. 

Tarvitset: 

  • 300g gluteenittomia keksejä (esimerkiksi Biscotteja)
  • 75-100g sulatettua margariinia
  • 1tl hunajaa tai muutama pala sulatettua suklaata
Murenna keksit pieneksi muruksi. Sekoita hunaja tai suklaasula margariiniin ja sekoita margariiniseosta vähän kerrallaan keksimuruihin, kunnes taikinaa on helppo muovata käsin. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin, jotta taikina kovettuu.

♥:Heini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)