8.4.2013

Gluteeniton pizzapohja

Kokeilin viimeviikolla ensimmäistä kertaa leipoa pizzaa gluteenittomana. Semperin jauhot yllättivät positiivisesti. Taikina oli hieman murumaisempaa, kuin vehnäjauhoista tehty. Silti se oli jopa helpommin muovattavaa. Tavallisen pizzapohjan ohje löytyy täältä.



Tarvitset:

Lämmitä vesi noin 42 asteiseksi. Sekoita hiiva ja pari ruokalusikallista gluteenitonta jauhoseosta keskenään. Liota seos veteen. Lisää suola ja sokeri tai hunaja ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot hiljalleen lopuksi käsin vaivaten. Jauhoja ei tarvitse lisätä enää, kun taikina irtoaa kulhon reunoista ja käsistä.

Kohota taikinaa vedottomassa paikassa noin 15 minuuttia. Taputtele tai kaulitse se pellille, täytä lempitäytteilläsi ja paista 275 asteessa noin 15 minuuttia.





♥: Heini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)