24.1.2011

Pehmeä mustikkapiirakka

Tekevälle sattuu! Tämä väite piti taas kerran keittiössä paikkansa. Aloin koulupäivän jälkeen leipomaan kummitädin ohjeen mukaan mustikkapiirakkaa. Noh ilmeisesti mielessä oli vielä funktiot, taikka englannin kielioppi, sillä piirakan uuniin saatuani tajusin että olin kätevästi hypännyt ohjeesta pari kohtaa yli. Ensinnäkin ajatuksissani puolitin sokerin määrän. Toiseksi jätin vahingossa kananmunan pois. Munaton ja puoleksi sokeriton piirakka maistui kuitenkin todella hyvälle. Kananmunan puuttuminen ei vaikkuttanut merkittävästi rakenteeseen, joten päätin laittaa tänne sen ohjeen, jonka mukaan lopputulos syntyi. Jos siis haluat tehdä piirakan kummitätini alkuperäisen ohjeen mukaan lisää alla olevaan listaan 2dl sokeria ja 1 kananmuna.


Tarvitset:
  • 8dl vehnäjauhoja
  • 2dl sokeria
  • 1tl leivinjauhetta
  • 1tl ruokasoodaa
  • 250g margariinia
  • 2dl maitoa
  • 3-5dl mustikoita 

    Sulata margariini ja jätä se jäähtymään. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja ruokasooda keskenään. Lisää margariini ja maito kuiviin aineisiin ja sekoita taikina käsin tasaiseksi. Voitele tai vuoraa leivinpaperilla piirakkavuoka ja painele taikina siihen. Ripottele pinnalle mustikoita. Paista 175 astessa 25-30 minuuttia, kunnes piirakka ei tartu kiinni hammastikulla kokeillessa.


    Piirakan taikinaa voi soveltaa esimerkiksi vaihtamalla mustikan raparperiin tai viinimarjoihin. Huomaathan että  kömmähdykseni ansiosta tämä sopii myös muna-allergisille! :D

    -Heini

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti

    Kiitos kommentistasi :)