Tarvitset:
- 4dl vispikermaa
- 2prk (500g) maitorahkaa
- 70g maustamatonta tuorejuustoa
- 200g pakastevadelmia
- 1 sitruunan raastetun kuoren
- 1 sitruunan mehun
- 6 liivatelehteä
- 1-2dl sokeria
- 1tl vaniliinisokeria
Valkosuklaakerrokseen:
- 130g maustamatonta tuorejuustoa
- 2dl vispikermaa
- 130g valkosuklaata
- 3 liivatelehteä
- ½dl sokeria
Vaahdota vispikerma ja sekoita rahka ja tuorejuusto siihen. Mausta seos sokerilla ja vanilliinisokerilla. Lisää sokeria tässä vaiheessa korkeintaan 1dl. Sekoita sitruunankuoriraaste joukkoon. Ala lisätä sitruunan mehua vähän kerrallaan. Maista välillä taikinaa, jotta saat siitä makuusi sopivan sitruunaista. Lisää tarvittaessa vielä sokeria. Sekoita pakastevadelmat joukkoon. Liota liivatelehtiä pari minuuttia kylmässä vedessä ja sekoita ne sitten tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisää liivateseos taikinaan ohuena nauhana samalla kokoajan sekoittaen. Kaada taikina keksipohjan päälle irtopohjavuokaan ja laita se jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yön yli.
Sulata valkosuklaa ja vaahdota vispikerma. Mausta kerma sokerilla ja sekoita tuorejuusto sen joukkoon. Lisää valkosuklaasula ja sekoita tasaiseksi. Liota liivatelehtiä pari munuuttia kylmässä vedessä. Sekoita ne sitten tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada seos ohuena nauhana taikinaan samalla kokoajan sekoittaen. Lisää valkosuklaakerros vadelmakerroksen päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään tunniksi. Koristele halutessasi.
♥: Heini
voi kylläpä tuo kakku näyttää hyvältä!:) nää ohjeet on hyvännäkösiä, kiitos näistä!
VastaaPoista