Tarvitset:
- 100 g voita/margariinia
- 2½ dl sokeria
- 2 kpl kananmunia
- 1 dl maitoa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 2 tl vaniliinisokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 120 g taloussuklaata rouhittuna
Sekoita pehmeä voi ja sokeri hyvin keskenään. Lisää kananmunat yksitellen välissä hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa pienissä erissä välillä aina hyvin sekoittaen. Kääntele lopuksi suklaarouhe taikinaan ja jaa muffinssit 10-12 isohkoon muffinssivuokaan (olen käyttänyt Eskimon Amerikkanmuffinssivuokia). Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. Jos haluat mutakakkumaisia keskeltä löysiä muffinsseja voit lyhentää paistoaikaa :)
Voit myös huoletta tehdä pienempiä muffinsseja samalla reseptillä. Tällöin paistoaikaa kannatta kuitenkin lyhentää hieman. Tarkkaile muffinsseja paiston aikana. Kun pinta näyttää kypsältä voit kokeilla tikulla painamalla, onko muffinssit kypsiä. Jos tikkuun jää taikinaa jatka vielä paistamista. Jos tikku puolestaan on puhdas, ovat muffinit valmiita.
Voit myös huoletta tehdä pienempiä muffinsseja samalla reseptillä. Tällöin paistoaikaa kannatta kuitenkin lyhentää hieman. Tarkkaile muffinsseja paiston aikana. Kun pinta näyttää kypsältä voit kokeilla tikulla painamalla, onko muffinssit kypsiä. Jos tikkuun jää taikinaa jatka vielä paistamista. Jos tikku puolestaan on puhdas, ovat muffinit valmiita.
Edit. 10.8.2013 Ohjetta täsmennetty useiden kysyvien kommenttien vuoksi :)
kiitos, ihanan näköisiä! :) uunissa itselläkin paistumassa.. nam!
VastaaPoistaNopiru
Poistameidän perhe on parhaillaan tekemässä näitä herkullisen näköisiä muffinsseja.
VastaaPoistaMontako noista tulee??????
VastaaPoistaOijoi, näitä pitääkin kokeilla, näyttävät niiiin herkullisilta :)
VastaaPoistaKuin monta nuista tulee? Nelihenkinen perhe tarvii ainakin 12... :)
VastaaPoistaVastaus pian!!!!!
Määrä riippuu paljon vuokien koosta. Minulla tuli 10 kaupan isohkoilla paperivuoilla. Toki voit tehdä hiukan pienempiä joten tulee varmasti se 12 :)
Poista- Heini
Kiitos! Minulla on ihan tavallisia vuokia, en tiiä minkä kokoisia... Mut jos ei täyttäis ihan täyteen, niin kaippa siitä saisi sen 12ainakin... Nuo näyttää niin taivaallisen hyviltä! :)
PoistaMä tein tosi isoja ja sain 25! En tiedä miten oikealla ohjeella enkä tuplannut ohjetta?:)
VastaaPoistaTein tänään näitä ihanan näköisiä muffinsseja... Ensimmäinen taikina näytti kaurapuurovellille (yäk, meni roskiin), sitten sekotin ensin sokerin ja voin, lisäsin yhden kerrallaan munat, sitten maidon, ja lopuksi jauhot.
VastaaPoistaTuli 22 muffinssia, kaikki isoja, mutta yksi oli valtava! Se paisui ja paisui, ja leveni ja leveni. :D :D
Hei! Kiitos paljon kommentistasi. Täsmensin tänään reseptiä hieman, jotta muffinssit varmasti onnistuvat kaikilta.:)
PoistaNämä muffinssit ovat todellakin reilun kokoisia amerikkalaiseen malliin :D
Mukavaa loppukesää!
♥: Heini
Uunissa tällä hetkellä, tuoksu on tosi hyvä:-)
VastaaPoistaJust uunissa, jäytää hyvältä!:)
VastaaPoistaTeinne joskus.. sun reseptist.. ja nyt teen uudestaan! Nam :3
VastaaPoistaVoi ei, taloussuklaa pääsi loppumaan
VastaaPoistaVoiko suklaan sulattaa joukkoon?
VastaaPoistaVoi sulattaa :) Saattaa tosin hieman vaikuttaa koostumukseen, mutta varmasti maistuvat sitenkin. (Muffinssit saattavat olla sulalla suklaalla jopa mehevämpiä :)) Kannattaa tällöinkin lisätä se viimeisenä.
Poista- Heini
mortttooooooooooooooo
VastaaPoistaNAM!
VastaaPoistamulla tuli tästä taikinasta 26 muffinssia! :D Mutta en tietenkään tehnyt amerkanmuffinssivuokiin vaan ihan niihin pieniin tavallisiin. Tosi herkullisia ovat :3
VastaaPoistaSain taikinasta noin parikymmentä muffinsia, mutta valmiina koostumus on tosi kova. Heti uunista tulleina olivat pehmoisia, mutta kun asettelun tarjolle niin ensin pinta muuttui kovaksi ja nyt ovat sitten kovia kokonaan. Sisältä kuitenkin pehmeitä! ..mikähän meni vikaan? Sekoitin sähkövatkaimella kaikki paitsi suklaasilpun, johtuukohan siitä?
VastaaPoistaMoi rrauu! Kuulostaapa oudolta :o Ainoat selitykset, jotka itse kovuudelle keksisin olisi joko lian pitkä paistoaika (muffinssi ehtii "kuivahtaa" pinnalta) tai se että ne olivat liian kauan ilman suojaa paistamisen jälkeen. Yleensä kaikki leivokset ja muffinssit säilyvät pehmeimpinä mitä pikemmin ne paiston jälkeen suljetaan ilmatiiviiseen astiaan. Jos paistoit muffinssit pienemmissä vuoissa paistoajan olisi pitänyt olla lyhempi. Onneksi kuitekin olivat sisältä pehmeitä! :) Itse tykkään jättää muffinssit jopa hieman raaoiksi keskeltä niin varmasti jäävät pehmeiksi ja koostumus on ihanan mutakakkumainen :)
PoistaEn kuitenkaan usko, että kovuus johtui sähkövatkaimen käytöstä, sillä usein teen itsekin niin, eikä vastaavanlaista ongelmaa ole ilmennyt.
-Heini
Missä asteessa pitää paistaa jos on kiertoilma uuni?
VastaaPoista200 astetta kelpaa myös kiertoilmauuniin. Ole kuitenkin tarkkana, että muffinssit eivät kuivu. Voit peittää ne vaikka foliolla paiston puolivälissä. :)
Poista-Heini
200 :)
VastaaPoistaNormikaakao vai leivontakaakao? :) ihanan näköisiä :*
VastaaPoistaItse olen aina käyttänyt leivontakaakaota, mutta onnistuu varmasti myös kaakaojuomajauheesta. Tällöin muffinssit jäävät kuitenkin vaaleammiksi ja maku voi olla erilainen.
Poista-Heini
Parhaillaan tekemässä:) Pari kertaa tehty jo kaverilla tuli aivan mahtavia ja herkkullisia nyt vain lisää tekemään:) Kerrankin löysin mahtavan ohjeen muffinseihin.Kiitos!
VastaaPoistaItse laitan pinnalle koristeeksi Amerikan pastillin, jonka kiinnitän tomusokerikaakaojauhe-seoksella. Nam!
VastaaPoistaJa reunoille ripottelen strösseleitä. :)
PoistaTäydellinen koostumus <3
VastaaPoistaVoiko näitä muffinsseja pakastaa?
VastaaPoistaKiitos ihanasta ohjeesta! Itse ainakin pakastin ja hyviä olivat senkin jälkeen :)
VastaaPoistaMiten onnistuitte saamaan pinnasta noin kauniin röpelöisen? Testasin ohjetta ja pinnasta tuli normaali aika tasainen... oon ettiny kauan ohjetta jossa ois tuollainen pinta mutta ikinä en ole onnistunut... teenkö jotain väärin?
VastaaPoista