25.1.2011

Isot kaurasämpylät


Tarvitset:
  • 5dl vettä tai maitoa
  • 1pss kuivahiivaa
  • 3-4dl kaurahiutaleita
  • n.6-8dl vehnäjauhoja
  • 50g voita
  • suolaa
Kuumenna neste hieman yli kädenlämpöiseksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään vehnäjauhoja ja lisää suola seokseen. Sekoita jauho-hiiva-suolaseos lämpimään  nesteeseen, käytä apuna puuhaarukkaa tai lastaa. Lisää kaurahiutaleet. Ala lisäämään jauhoja vähitellen. Kun sekoittaminen käy raskaaksi puuhaarukalla, ala alustaa taikinaa käsin. Lisää jauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Sekoita sulatettu tai huoneen lämmössä pehmennyt voi taikinaan. Lisää loput jauhot. Taikina saa jäädä melko pehmeäksi. Jauhoja voi tarvittaessa lisätä alustamisen aikana. Kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa liinan alla puolisen tuntia.



 Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja alusta se käsin. Muotoile siitä haluamasi pituinen pötkö ja jaa se yhdeksään (9) osaan. Pyörittele taikinapaloista sämpylöitä ja laita ne pellille kohoamaan noin kymmeneksi minuutiksi. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

-Heini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)