10.8.2013

Vanilija-mansikka -hyydykekakku

Hyydykekakkuja on tullut muutaman viime vuoden aikana väsättyä useita. Jostakin syystä tein kuitenkin vasta tänä kesänä sellaisen perinteisestä mansikasta. Ehdoton lemppari! Juuri sopivan raikas, mutta silti makea. Tuhdimman kakusta saa käyttämällä rahkan sijasta tuorejuustoa.




Tarvitset:

Keksipohja:
  • 200g Digestive -kaurakeksejä (myös muut keksit käyvät)
  • 75g sulatettua voita tai margariinia

Täyte:

  • 5 liivatelehteä
  • 2½dl vispikermaa
  • 250g maitorahkaa
  • 1-2dl sokeria
  • 2tl vanilijasokeria
  • 1dl vettä

Marjasurvoskiille:

  • 500g mansikoita
  • (sokeria)
  • 4 liivatelehteä
  • ½-1 dl mansikkamehua
Murskaa keksit ja sekoita sulatettu rasva murskan joukkoon. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla sekä vanilijasokerilla. Lisää rahka joukkoon. Kiehauta vesi ja liota kylmästä vedestä kuivaksi puristetut liivatelehdet siihen. Sekoita tasaiseksi. Kaada liivateseos kerma-rahka-seoksen joukkoon ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan ja anna sen hyytyä vähintään tunti ennen kiilteen tekemistä

Liota kiilteen liivatelehdet kylmässä vedessä. Survo mansikat ja mausta sose halutessasi sokerilla. Kiehauta mansikkamehu ja liota liivatelehdet siihen. Sekoita liivateseos mansikkasurvokseen ohuena nauhana. Kaada survos täytteen päälle ja hyydytä kakkua vielä vähintään 4 tuntia. 






♥: Heini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)