17.3.2011

Amerikkalaiset suklaamuffinssit

 Tämä ohje löytyy varmasti monesta paikasta netissä, eikä ihme! Tällä ohjeella saat älyttömän hyviä ja suussasulavia suklaamuffinsseja. Kokeile itse ja ihastu! :)




Tarvitset:
  • 100 g voita/margariinia
  • 2½ dl sokeria
  • 2 kpl kananmunia
  • 1 dl maitoa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniliinisokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 120 g taloussuklaata rouhittuna
Sekoita pehmeä voi ja sokeri hyvin keskenään. Lisää kananmunat yksitellen välissä hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa pienissä erissä välillä aina hyvin sekoittaen. Kääntele lopuksi suklaarouhe taikinaan ja jaa muffinssit 10-12 isohkoon muffinssivuokaan (olen käyttänyt Eskimon Amerikkanmuffinssivuokia). Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. Jos haluat mutakakkumaisia keskeltä löysiä muffinsseja voit lyhentää paistoaikaa :)

Voit myös huoletta tehdä pienempiä muffinsseja samalla reseptillä. Tällöin paistoaikaa kannatta kuitenkin lyhentää hieman. Tarkkaile muffinsseja paiston aikana. Kun pinta näyttää kypsältä voit kokeilla tikulla painamalla, onko muffinssit kypsiä. Jos tikkuun jää taikinaa jatka vielä paistamista. Jos tikku puolestaan on puhdas, ovat muffinit valmiita.


Edit. 10.8.2013 Ohjetta täsmennetty useiden kysyvien kommenttien vuoksi :) 

34 kommenttia:

  1. kiitos, ihanan näköisiä! :) uunissa itselläkin paistumassa.. nam!

    VastaaPoista
  2. meidän perhe on parhaillaan tekemässä näitä herkullisen näköisiä muffinsseja.

    VastaaPoista
  3. Montako noista tulee??????

    VastaaPoista
  4. Oijoi, näitä pitääkin kokeilla, näyttävät niiiin herkullisilta :)

    VastaaPoista
  5. Kuin monta nuista tulee? Nelihenkinen perhe tarvii ainakin 12... :)

    Vastaus pian!!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Määrä riippuu paljon vuokien koosta. Minulla tuli 10 kaupan isohkoilla paperivuoilla. Toki voit tehdä hiukan pienempiä joten tulee varmasti se 12 :)

      - Heini

      Poista
    2. Kiitos! Minulla on ihan tavallisia vuokia, en tiiä minkä kokoisia... Mut jos ei täyttäis ihan täyteen, niin kaippa siitä saisi sen 12ainakin... Nuo näyttää niin taivaallisen hyviltä! :)

      Poista
  6. Mä tein tosi isoja ja sain 25! En tiedä miten oikealla ohjeella enkä tuplannut ohjetta?:)

    VastaaPoista
  7. Tein tänään näitä ihanan näköisiä muffinsseja... Ensimmäinen taikina näytti kaurapuurovellille (yäk, meni roskiin), sitten sekotin ensin sokerin ja voin, lisäsin yhden kerrallaan munat, sitten maidon, ja lopuksi jauhot.
    Tuli 22 muffinssia, kaikki isoja, mutta yksi oli valtava! Se paisui ja paisui, ja leveni ja leveni. :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos paljon kommentistasi. Täsmensin tänään reseptiä hieman, jotta muffinssit varmasti onnistuvat kaikilta.:)

      Nämä muffinssit ovat todellakin reilun kokoisia amerikkalaiseen malliin :D

      Mukavaa loppukesää!
      ♥: Heini

      Poista
  8. Uunissa tällä hetkellä, tuoksu on tosi hyvä:-)

    VastaaPoista
  9. Just uunissa, jäytää hyvältä!:)

    VastaaPoista
  10. Teinne joskus.. sun reseptist.. ja nyt teen uudestaan! Nam :3

    VastaaPoista
  11. Voi ei, taloussuklaa pääsi loppumaan

    VastaaPoista
  12. Voiko suklaan sulattaa joukkoon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sulattaa :) Saattaa tosin hieman vaikuttaa koostumukseen, mutta varmasti maistuvat sitenkin. (Muffinssit saattavat olla sulalla suklaalla jopa mehevämpiä :)) Kannattaa tällöinkin lisätä se viimeisenä.

      - Heini

      Poista
  13. mortttooooooooooooooo

    VastaaPoista
  14. mulla tuli tästä taikinasta 26 muffinssia! :D Mutta en tietenkään tehnyt amerkanmuffinssivuokiin vaan ihan niihin pieniin tavallisiin. Tosi herkullisia ovat :3

    VastaaPoista
  15. Sain taikinasta noin parikymmentä muffinsia, mutta valmiina koostumus on tosi kova. Heti uunista tulleina olivat pehmoisia, mutta kun asettelun tarjolle niin ensin pinta muuttui kovaksi ja nyt ovat sitten kovia kokonaan. Sisältä kuitenkin pehmeitä! ..mikähän meni vikaan? Sekoitin sähkövatkaimella kaikki paitsi suklaasilpun, johtuukohan siitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi rrauu! Kuulostaapa oudolta :o Ainoat selitykset, jotka itse kovuudelle keksisin olisi joko lian pitkä paistoaika (muffinssi ehtii "kuivahtaa" pinnalta) tai se että ne olivat liian kauan ilman suojaa paistamisen jälkeen. Yleensä kaikki leivokset ja muffinssit säilyvät pehmeimpinä mitä pikemmin ne paiston jälkeen suljetaan ilmatiiviiseen astiaan. Jos paistoit muffinssit pienemmissä vuoissa paistoajan olisi pitänyt olla lyhempi. Onneksi kuitekin olivat sisältä pehmeitä! :) Itse tykkään jättää muffinssit jopa hieman raaoiksi keskeltä niin varmasti jäävät pehmeiksi ja koostumus on ihanan mutakakkumainen :)

      En kuitenkaan usko, että kovuus johtui sähkövatkaimen käytöstä, sillä usein teen itsekin niin, eikä vastaavanlaista ongelmaa ole ilmennyt.

      -Heini

      Poista
  16. Missä asteessa pitää paistaa jos on kiertoilma uuni?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 200 astetta kelpaa myös kiertoilmauuniin. Ole kuitenkin tarkkana, että muffinssit eivät kuivu. Voit peittää ne vaikka foliolla paiston puolivälissä. :)

      -Heini

      Poista
  17. Normikaakao vai leivontakaakao? :) ihanan näköisiä :*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen aina käyttänyt leivontakaakaota, mutta onnistuu varmasti myös kaakaojuomajauheesta. Tällöin muffinssit jäävät kuitenkin vaaleammiksi ja maku voi olla erilainen.

      -Heini

      Poista
  18. Parhaillaan tekemässä:) Pari kertaa tehty jo kaverilla tuli aivan mahtavia ja herkkullisia nyt vain lisää tekemään:) Kerrankin löysin mahtavan ohjeen muffinseihin.Kiitos!

    VastaaPoista
  19. Itse laitan pinnalle koristeeksi Amerikan pastillin, jonka kiinnitän tomusokerikaakaojauhe-seoksella. Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja reunoille ripottelen strösseleitä. :)

      Poista
  20. Täydellinen koostumus <3

    VastaaPoista
  21. Voiko näitä muffinsseja pakastaa?

    VastaaPoista
  22. Kiitos ihanasta ohjeesta! Itse ainakin pakastin ja hyviä olivat senkin jälkeen :)

    VastaaPoista
  23. Miten onnistuitte saamaan pinnasta noin kauniin röpelöisen? Testasin ohjetta ja pinnasta tuli normaali aika tasainen... oon ettiny kauan ohjetta jossa ois tuollainen pinta mutta ikinä en ole onnistunut... teenkö jotain väärin?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)