Tarvitset:
- 2½ dl maitoa
- it1 dl sokeria
- ½ rkl kardemummaa
- ½ tl suolaa
- n.6 dl jauhoja
- 100 g margariinia tai voita sulatettuna
- 50g margariinia tai voita
- kanelia
- sokeria
- kananmuna
- sokeria/wiener crush-rouhetta
Lämmitä maito 42 asteiseksi. Sekoita kuivahiiva, kardemumma, sokeri ja suola maitoon. Lisää vähitellen n.puolet jauhoista käsin tai aluksi puuhaarukalla sekoittaen. Lisää lopuksi margariini-/voisula sekä loput jauhoista. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä n.30min. Kauli kohonnut taikina jauhoitetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Voitele levy margariinilla, ripottele päälle kanelia ja sokeria. Kääri levy rullalle ja jaa se n.12 osaan. Nosta pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota vielä kaksinkertaiseksi peitettynä. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria tai wiener crush-rouhetta. Paista 225 asteessa n.10min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi :)