28.4.2011

Donitsit

Perinteisten munkkien sijasta tänä vappuna leivoin donitseja. Köksäntunnilla jo hyväksi osoittautunut resepti pääsi käyttöön myös kotona. Hauskaa vappua kaikille!

Tarvitset:
  • 25g margariinia
  • 3dl vehnäjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
  • 1/4dl suolaa
  • ½tl vaniliinisokeria
  • 1 muna
  • ½dl sokeria
  • 1dl maitoa
Paistamiseen:
  • 1l öljyä
Koristeeksi:

Sulata rasva ja sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää vaahtoon sulatettu rasva, kuivat aineet ja maito. Sekoita tasaiseksi. Kumoa takina reilusti jauhotetulle pöydälle ja kaulitse se noin sentin paksuiseksi. Ota taikinasta paloja esim. lasilla ja tee niiden keskelle reikä vaikka omenaporalla (itse käytin pursottimen tyllan "väärää" päätä).


 Kuumenna öljy padassa ja tarkista lämpö taikinanokareella. Öljy on sopivaa kun nokare alkaa paistua tasaisesti. Uppopaista donitsit rasvassa noin 2 minuuttia molemmin puolin ja nosta talouspaperin päälle valumaan. Koristele jäähtyneenä.


-Heini

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi :)