17.3.2011

Salamipiirakka

Suolaiset piirakat ovat maukkaita välipaloja tai mukavia tarjottavia vieraille. Tätä ohjetta voi soveltaa haluamallaan tavalla vaihtamalla täytteestä salamin esimerkiksi kinkkusuikaleisiin tai kasviksiin.


Tarvitset:
pohja
  • 2½dl vehnäjauhoja
  • 1dl ruisjauhoja
  • 2tl leivinjauhetta
  • 1tl suolaa
  • ½dl maustamatonta jukurttia  
  • tilkka vettä tarvittaessa
päälle
  • 3 munaa
  • 1dl ruokakermaa
  • 1 punasipuli
  • 1,5dl salamikuutioita
  • suolaa, valko- ja mustapippuriayms mausteita
  • 3dl juustoraastetta
  Sekoita kaikki pohjan aineet tasaiseksi ja painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Esipaista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Tee silläaikaa päällinen. Pilko sipuli ja kuullota sitä hetki paistinpannulla. Sekoita munat, ruokakerma, sipuli, salami, mausteet ja 2dl juustoraasteesta tasaiseksi. Kaada seos esipaistetulle pohjalle ja ripottele loput juustoraasteet pinnalle. Paista vielä 15 minuuttia.



-Heini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)