30.4.2011

Vappumunkit

Hauskaa vappua kaikille!Tarvitset:
  • 1 annos pullataikinaa
  • pakettillinen kookosrasvaa
  • sokeria
Tee pullataikina normaaliin tapaan (ohje löytyy blogimme aikaisemmista viesteistä). Pyörittele kohotetusta taikinasta pyöreitä pikkupullia ja kohota pullat vielä kaksinkertaisiksi. Laita rasva kattilaan ja lämmitä se melkein kiehuvaksi. Voit kokeilla lämmönsopivuutta pienellä palalla taikinaa tai paahtoleipää. Jos pala muuttuu ruskeaksi n.minuutissa, rasva on sopivan kuumaa. Pidä kattilan kantta lähellä siltä varalta, että rasva syttyy palamaan tai alkaa roiskua.

Ota kaksi kulhoa ja laita toisen kulhon pohjalle talouspaperia ja toisen pohjalle sokeria. Jos haluat munkeista rinkuloita, voit pistää sormella munkin keskeltä ja pyörittää sormea, kunnes reikä on sopivan iso. Tee se vähän ennen paistamista, koska kohotessaan reikä saattaa umpeutua.

Paista munkit kattilassa n.2-3min ja käännä tarvittaessa. Voit paistaa useamman yhtäaikaa. Munkit ovat valmiita, kun ne ovat tummanruskeita. Nosta ne reikäkauhalla tai haarukalla kattilasta talouspaperinpäälle ja kuivaa ylimääräinen rasva paperiin. Sen jälkeen sokeroi munkit. Vappumunkit sopivat parhaiten tarjottavaksi kotitekoisen siman kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)