28.2.2011

Pähkinäiset muffinssit toffeekuorrutteella

Tarvitset:
  • 2 munaa
  • 2½dl sokeria
  • 1½dl öljyä
  • 2½dl vehnäjauhoja
  • 1½dl pähkinärouhetta (käytin manteli, hassel-, para-, cashew- ja saksanpähkinöistä tehtyä sekoitusta)
  • 2tl leivinjauhetta
  • 1dl maitoa
kuorrute:
  • 8rkl sokeria
  • 4rkl vehnäjauhoja
  • 4rkl margariinia
  • 4rkl siirappia
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää öljy ja sekoita varoen tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Lopuksi lisää maito. Laita muffinssipellin koloihin paperivuoat ja niihin taikinaa lusikan avulla. Täytä vuoat vai puoleenväliin, sillä muffinsit kohoavat uunissa. Taikinasta tulee n. 24 muffinssia. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.



Kun muffinssit ovat jäähtyneet, tee kuorrute. Mittaa kaikki aineet mikron kestävään kulhoon ja kuumenna välillä sekoittaen viisi minuuttia. Sekoita täytettä tasaisesti. Anna sen seistä pieni hetki huoneenlämmössä, jotta se muuttuu paksummaksi. Kuorruta muffinssit. Jos kuorrute alkaa kovettua liikaa kuorruttaessa, pehmennä sitä hetki mikrossa.


Mukavaa lopputalvea kaikille lukijoillemme! :)  -Heini

2 kommenttia:

  1. Nam kuinka herkullisia! Tein näitä itse ja jätin kuorrutteen pois. Silti tuli todella hyviä! kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
  2. Hienoa että maistui. Itsekkin laitoin osan pakkaseen ilman kuorrutetta, koska ohje on melko suuri ja syöjiä ei sillon kauheasti ollut paikalla. Nyt voi laittaa vieraille tarjolle myös ilman kuorrutetta :)
    -Heini

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)