18.4.2011

Vadelmahyrrät

 Pullaa pitkästä aikaa. Tavalliseen pullaan keväistä piristystä tuo raikas vadelmahillo :)



Tarvitset: 
  • 0,5 l maitoa
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 1 muna
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 200 g margariinia
  • n.1 kg jauhoja
Väliin:
  • 3-4dl paistonkestävää vadelmahilloa
Päälle:

  • raesokeria
  • 3dl tomusokeria
  • marjamehua

Lämmitä maito hieman yli kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva pieneen määrään jauhoja ja liota se maitoon. Lisää muut aineet, paitsi jauhot. Alusta taikinaa käsin ja lisää samalla jauhoja. Taikina on valmista kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsitä. Anna kohota liinan alla n.40 min.

Jauhota pöytä ja alusta taikina sillä. Kaulitse se noin sentin paksuiseksi levyksi. Levitä hillon levylle, rullaa ja leikaa se noin 3cm levyisiksi paloiksi. Laita palat leivosvuokiin ja anna kohota hetki. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.




-Heini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)