25.3.2011

Pehmeät hillokeksit

Aurinkoisen perjantain ratoksi kehittelin pehmeän keksireseptin. Keksit ovat todella helppo tehdä, joten varmasti  vähemmän leiponeetkin osaavat. Minulla oli apuna 8-vuotias pikkuveli täyttämässä hillolla :)



Tarvitset:

  • 4 valkuaista
  • 3dl sokeria
  • 2½dl vehnäjauhoja
  • 2rkl kaakaojauhetta
  • 1tl leivinjauhetta
  • marjahilloa
Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Lisää sekaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi. Pursota pellille leivinpaperin päälle pyöreitä keksejä ja paista niitä 250 asteessa noin 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen kuin irrotat leivinpaperista. Ota kaksi keksiä ja laita niiden väliin hieman marjahilloa. 



-Heini

2 kommenttia:

  1. Onpa helpon oloinen ohje :) On myös ilo löytää keksi resepti jossa ei ole käytetty ollenkaan voita tai margariinia, sillä minulta ei löydy kumpaakaan jääkaapista. Nyt ryhdyn leipomaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppo todellakin! Ehkä näiden keksien uniikki koostumus johtuukin juuri rasvan puutteesta. Harvoin nimittäin on keksireseptiä, johon ei tulisi voita tai margariinia. :)

      Toivottavasti maistui! :)

      -Heini

      Poista

Kiitos kommentistasi :)