12.2.2011

Leetapulla

Pullapitkon letitystyylejä on monenlaisia. Kuvasin videon neljällä säikeellä letittämisestä.



Tarvitset:
  • 0,5 l maitoa
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 1 muna
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 200 g margariinia
  • n.1 kg jauhoja

Lämmitä maito hieman yli kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva pieneen määrään jauhoja ja liota se maitoon. Lisää muut aineet, paitsi jauhot. Alusta taikinaa käsin ja lisää samalla jauhoja. Taikina on valmista kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsitä. Anna kohota liinan alla n.40 min.

Jaa taikina neljään osaan ja leivo niistä kaksi leetaa. Anna kohota hetki ja voitele munalla. Ripottele pinnalle sokeria ja paista 150 asteessa 20-30min.

Voit myös kaulia neljästä osasta litteitä levyjä. Levitä niille voita, kanelia ja sokeria ja kääri rulliksi. Leivo rullista leetat ja paista normaalisti.


1 kommentti:

  1. Hyvä tytöt! Katselimme hienoja leivonnaisianne täällä Kajaanissa vesi kielellä. Olette tehneet paljon hyvää työtä. Jatkakaa samaan malliin :)

    -Aili, Jorma ja Anni

    Hyvää kevättä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)