2.3.2011

Laskiaspullat

Laskianen on pian, joten tässä kaikille laskiaspullien ystäville perinteinen laskiaispullien ohje! :)



Tarvitset:
  • 5dl maitoa
  • 50g hiivaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • n.12dl jauhoja
  • 200g margariinia tai voita
Täyte:
  • kermavaahtoa
  • hilloa
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota joukkoon hiiva. Sekoita hiivamaitoon sokeri, suola ja kardemumma. Lisää n. puolet jauhoista käsin tai puuhaarukalla sekoittaen. Lisää huoneenlämpöinen margariini ja loput jauhoista. Vaivaa taikina tasaiseksi. Anna kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

Alusta taikinasta ilmakuplat pois. Jaa se n.20 yhtäsuureen osaan ja pyörittele pulliksi. Anna kohota pellillä peitettynä vielä kaksinkertaiseksi.

Paista kananmunalla voidellut pullat 225 asteessa 10-15min. Voit koristella halutessasi raesokerilla.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Halkaise jäähtyneet pullat ja täytä hillolla ja kermavaahdolla. Nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)