13.3.2013

Lihamureke

Uusi resepti tuo arkeen aina hiukkasen luksusta. Varsinkin jos tulos on yhtä maistuva kuin tänään. Heittäkää hyvästit mielikuvalle kuivasta murekkeesta, sillä tuorejuusto tuo maun lisäksi ihanaa mehevyyttä tähän herkkuun. Ensi kerralla kokeilen pippurilla maustettua tuorejuustoa.

Wau, Kohta 20,000 kävijän raja rikki! ♥




Tarvitset
  • 400g haluamaasi jauhelihaa (käytin tavallista nauta-sikaa)
  • ½dl korppujauhoja
  • 1dl vettä
  • 2 kynttä valkosipulia
  • 1rkl grillimaustetta
  • suolaa ja pippuria maun mukaan
  • 1 muna
  • 120g Valio Viola ruohosipuli tuorejuustoa
  • 50g juustoraastetta
Sekoita vesi ja korppujauhot keskenään. Lisää seokseen mausteet ja anna turvota n. 10 minuuttia. Lisää jauheliha, valkosipuli, muna 100g tuorejuustosta. Vaivaa taikina käsin tasaiseksi. Voitele ja/tai vuoraa leivinpaperilla uunipelti tai -vuoka.


1. Taputtele taikinasta pitkulainen mureke ja tee sen keskelle sormin painelemalla n- 1-2cm syvä ja 2cm leveä ura. 2. Sipaise uraan tuorejuustoa ja ripottele juustoraaste sen päälle. 3. Painele ura sormin umpeen.   4. Paista mureketta 200 asteessa 30-40 minuuttia.


Koristelin murekkeen tuorejuustolla ja tarjoilin sen rosmariinilla ja auringonkukkaöljyllä maustettujen lohkoperunoiden, sekä kasvisten kanssa.

♥: Heini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)