30.3.2013

Mustikkarahkapullat




Tarvitset: 
  • 0,5 l maitoa
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 1 muna
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 200 g margariinia
  • n.1 kg jauhoja
Rahkatäyte
  • 250g maitorahkaa
  • ½-1dl sokeria
  • ½tl vaniliinisokeria
  • 1 kananmuna
  • 2dl mustikoita

Lämmitä maito hieman yli kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva pieneen määrään jauhoja ja liota se maitoon. Lisää muut aineet, paitsi jauhot. Alusta taikinaa käsin ja lisää samalla jauhoja. Taikina on valmista kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsitä. Anna kohota liinan alla n.40 min.

Survo mustikat soseeksi ja sekoita täytteen aineet keskenään. Alusta pullataikina ja leivo siitä pieniä pullia. Paina pullien keskelle kolo jauhotetulla lasin pohjalla. Täytä kolo rahkaseoksella ja voitele pullat kananmunalla. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia.



♥:Heini


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi :)