1.1.2013

Ilmava omenapuuro

Syksyllä pakkaseen soseutetut omenat pääsivät maisteltaviksi pehmeässä puurossa. Sokerin määrä kannattaa soveltaa omenasoseen makeuden mukaan. Ihanaa vuotta 2013!



Tarvitset:

  • 5dl vettä
  • 2½dl omenasosetta
  • ½dl sokeria
  • maustemitta vanilijasokeria
  • 1dl mannaryynejä
  • (pinnalle kanelia)


Kiehauta vesi, sokerit ja omenasose. Ripottele mannaryynit joukkoon ja keitä puuroa hiljalleen vartti. Jäähdytä kylmäksi (onnistuu näin talvella kätevästi pihalla) ja vaahdota sen jälkeen kuohkeaksi vatkaaamalla 5 minuuttia sähkövatkaimella.  Koristele kanelilla.  Puuro säilyy huoneenlämmössä kannella peitettynä noin viikon.

-Heini

1 kommentti:

  1. Voi, kuinka herkulliselta vaikuttava ohje, täytyy kokeilla joskus :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)