12.12.2012

Lohipiiras




tarvitset:
  • 3dl vehnäjauhoja
  • 2dl ruisjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 1tl leivinjauhetta
  • 150g margariinia tai voita
  • 1dl vettä
täyte:
  • 1prk Lapin Lohifile (säilyke) tai vaikka tähteeksi jäänyttä uunikalaa 2dl
  • 2 munaa
  • 100g pakastekasviksia 
  • 2-3dl maitoa
  • pippuria, suolaa, yrttisuolaa
  • ½dl raastettua juustoa

Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe keskenään. Nypi huoneenlämpöinen margatiini sekaan. Sekoita vesi joukkoon ja vaivaa tasaiseksi. Painele puolet taikinasta irtovuoan (tai piirakkavuoan) pohjalle. Levitä lohifilee ja kasvikset pohjan päälle. Sekoita maito, munat, mausteet ja juusto keskenään ja kaada seos kasvisten ja lohen päälle.



Kaulitse loput taikinasta levyksi ja asettele levy piirakan päälle. Voit halutessasi leikellä siihen kuvioita tai pistellä vaikka haarukalla reikiä. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes kuori on saanut hieman väriä.

Vielä on loppuviikko aikaa osallistua arvontaan! -Heini

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi :)