28.11.2012

Talvipikkuleivät

En ole aikoihin ollut näin ylpeä itse kehittelemästäni reseptistä. Rapsakan kuoren alla on ihanan pehmeä sisus.   Näitä leivon varmasti vielä uudelleen. Sopivat erinomaisesti glögin kaveriksi!



Tarvitset:

  • 3dl vehnäjauhoja
  • ½dl mantelilastuja
  • ½dl kaurahiutaleita
  • 1tl leivinjauhetta
  • 1tl vanilijasokeria
  • 2-3tl jauhettua kardemummaa
  • ½tl kanelia
  • ripaus suolaa
  • 1dl sokeria
  • 1tl hunajaa 
  • 1 munan
  • 100g sulatettua voita
  • n.1dl maitoa

Murskaa mantelilastut pienemmiksi kaulimella Minigrip-pussissa. Voit myös käyttää mantelirouhetta, mutta murskatuilla lastuilla suutuntuma on juuri sopivan rapsahteleva. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, myös sokeri. Lisää hunaja, voi ja muna ja sekoita tasaiseksi. Lisää maitoa hiljalleen niin kauan, että taikina on sopivaa käsin muotoiltavaksi.



Anna taikinan asettua hetki jääkaapissa. Muotoile palloiksi kosteilla käsillä ja asettele pellille. Saat niistä samankokoisia kauhaisemalla taikinaa aina esimekiksi kahvimitalla tai ruokalusikalla. Keksit leviävät hieman uunissa. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. Valmiit keksit ovat melko vaaleita ja ne saavat olla keskeltä pehmeitä. 

-Heini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)