25.11.2012

Puolukkatäytekakku

Tein tämän kakun mummin 85-vuotis syntymäpäiville. Kakku on todella raikkaan makuinen eikä liian makea tai kirpeä. Sopii hyvin vaikkapa pikkujouluihin tarjottavaksi jälkiruuaksi.



Tarvitset:

pohja:

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 dl leivinjauhetta
täyte:
  • 2 dl vispikermaa
  • 250 g maitorahkaa
  • 2 dl puolukoita
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
kostutukseen:
  • 3 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
pinnalle:
  • 4 dl vispikermaa
  • 1 rkl vaniljakreemijauhetta
  • puolukoita

Valmista ensin pohja. Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon. Levitä tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225 asteessa n.7 minuuttia.

Valmista sillä välin täyte vaahdottamalla kerma. Lisää joukkoon maitorahka, puolukat ja sokerit.

Kumoa valmis pohja varovasti leivinpaperin päälle pöydälle. Irrota leivinpaperi pohjan päältä ja jaa pohja neljään yhtä suureen osaan. Voit aluksi halkaista sen veitsellä keskeltä kahtia, laittaa pohjan palaset päällekkäin ja halkaista sen jälkeen vielä kerran kahtia niin saat 4 yhtä suurta suorakulmion muotoista palaa. Voit tarvittaessa leikata huonot reunat siistimmiksi.

Aseta ensimmäinen pohjakerros tarjoilulautasen päälle. Kostuta se vaniljamaidolla ja lisää tasainen kerros täytettä. Varmista, että sitä riittää tasaisesti kolmeen kerrokseen! Lisää sen jälkeen toinen pohjakerros ja toista sama.Tee niin vielä kolmannelle kerrokselle, jonka jälkeen aseta viimeinen pala kanneksi kakun päälle. Kostuta se maidolla.

Vaahdota kerma, lisää vaniljakreemijauhetta ja pursota kerma kakun päälle haluamallasi tavalla. Koristele lopputulos puolukoilla ja kakkusi on valmis tarjottavaksi. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)