9.7.2011

Vaniljainen mansikkakakku

Tällä viikolla juhlittiin syntymäpäiviä! Oli isoveljen, isosiskon vauvan ja hänen miehensä sekä omatkin syntymäpäivät. Päätin tehdä pitkästä aikaa täytekakun. Harmi että helteellä kermalla on tapana temppuilla, joten kakku sai sokerimassasta valkoisen kuorrutteen kermavaahtopursotuksen tilalle. Muuten ohje on kinuskikissan käsialaa. :)



 Tarvitset:

kaakaokääretorttupohja:
  • 4 kpl kananmunia
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kaakaojauhetta
mansikkavaniljatäyte:
  • mansikoita
  • 4 liivatetta
  • 2 valkuaista
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1½ dl sokeria
  • 4 rkl perunajauhoja
  • 4 dl kermaa
  • 2 dl maitoa
  • 1 vaniljatanko
kostutus:
  • maitoa ja vaniljasokeria
kuorrute:
  • kermaa
  • valkoista sokerimassaa
Valmista kääretorttupohja. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa n.8min niin että pinta on hieman saanut väriä.

Sillä välin kun pohja jäähtyy, valmista täyte halkaisemalla mansikat.
Sen jälkeen laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan sokeri ja perunajauhot. Sekoita ne keskenään. Lisää joukkoon maito ja kerma. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja poista siemenet veitsenkärjellä. Lisää tangon puolikkaat ja siemenet kattilaan. Lämmitä kiisseliä kokoajan sekoittaen niin kauan kunnes se sakenee. Siirrä kattila pois levyltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää ne kattilaan, sekoita huolellisesti. Anna jäähtyä.

Leikkaa kääretorttupohjasta irtopohjan mukaisia ympyröitä. Yksi ympyrä kootaan ylijäämäpaloista.
Täytä kakku irtopohjavuokaan. Lisää ensimmäinen pohjakerros ja kostuta se pullasudin avulla vanilja-maitoseoksella. Sen jälkeen lisää viipaloituja mansikoita tasaisesti vierekkäin niin että pohja täyttyy. Lisää puolet täytteestä mansikoiden päälle. Sen jälkeen aseta toinen kerros ja toista sama. Lopuksi lisää viimeinen pohjaympyrä ja kostuta se.

Vaahdota kerma ja levitä sitä tasaisesti joka puolelle kakkua, jotta sokerimassa saa tarttumapinnan.
Pehmennä sokerimassa huolellisesti käsin. Kauli se tomusokerin avulla suureksi kakkua isommaksi ympyräksi. Tomusokeria saa olla reilusti! Kieritä sokerimassa kaulimen ympärille, jotta saat siirrettyä sen kakun päälle. Irrota irtopohjavuoan reunat ja aseta kakku tarjoilualustalle. Levitä sokerimassa tasaisesti keskelle kakkua, liimaa reunat huolellisesti, jottei jää ryppyjä. Lopuksi leikkaa ylijäämäreunat pois. Voit halutessasi koristella kakkua vielä esimerkiksi ylijääneillä mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)