4.7.2011

Mansikkakakku

Lähikaupasta ei löytynyt tuoreita mansikoita, joten mansikkakakku sai päällensä pakastemansikoista ja  hyytelösokerista valmistetun kiilteen. 


Tarvitset:
Täyte:
  • 1prk (2dl) maitorahkaa
  • 130g valkosuklaata
  • 1rkl sokeria
Kiille:
  • 400g mansikoita 
  • 3dl punaista tiivistemehua tai vettä
  • 1½dl hyytelösokeria
Päälle:
  • 2prk Flora Vispiä (tai 5dl vispikermaa)
  • ½dl sokeria
  • 1tl vaniliinisokeria


Paista pohja ohjeen mukaan. Halkaise se kahteen osaan ja kostuta ensimmäinen osa mehulla. Tee täyte. Sulata valkosuklaa ja sekoita se rahkaan ja mausta sokerilla. Täytä ensimmäinen kerros ja kostuta päällinen. Aseta irtopohjavuoan reunus kakun ympärille ja kiristä se. Pilko mansikat kakun päälle ja valmista kiille hyytelösokeripaketin ohjeen mukaan. Kaada kiille mansikoiden päälle ja anna sen jähmettyä. Koristele maustetulla Flora Vispillä.



-Heini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)