11.6.2011

Hellepäivän pikalounas

Pitkästä aikaa kokkailua tännekkin. Ruuanlaitto on niin arkista puuhaa, ettei sitä aina viitsi alkaa ylös kirjaamaan. Helteellä meinaa helposti syöminen unohtua ja yhtäkkiä huomaakin että alkaa jo heikottaa. Tämä ruoka valmistuu nopeaa, mutta on silti maistuvaa. Ohje on kahden annoksen suuruinen.

Tarvitset:


  • 2kpl Kariniemen kananpojan fileepihvejä (marinoituja)
  • 3/4 dl ruokakermaa
  • 2dl riisiä
  • 2dl aurinkokasviksia (pakaste)
  • loraus oliiviöljyä
  • grillimaustetta, suolaa, pippuria, currya yms mausteita.
Pese riisi ja laita se kiehumaan aurinkokasvisten kanssa runsaaseen veteen, johon on lisätty ripaus suolaa ja hiukan oliiviöljyä. Keitä kypsäksi riisin pakkauksen ohjeen mukaan. Paista pihvit pannulla kypsiksi ja lisää joukkoon ½dl ruokakermaa. Mausta hieman halutessasi, mutta muista että kanan marinaadi on mausteista. Kaada riisi ja kasvikset siivilään ja valuta hyvin. Kaada kulhoon tai takaisin kattilaan ja lisää joukkoon 1/4dl ruokakermaa. Mausta makusi mukaan. Jaa riisi kahteen samankokoiseen kuppiin (esim pieni kahvikuppi) ja painele se hyvin tiiviisti kuppeihin. Kumoa lautaselle ja kokoa loppu annos. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

-Heini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)