18.6.2011

Mustikkapiirakka

Hyvää kesää kaikille lukijoille! Juhannus on pian, joten tämä herkku sopisi hyvin tarjottavaksi sen kunniaksi. Eikä tämä olekkaan aivan tavallinen piirakka, vaan pohja on tehty pullataikinasta. Herkutelkaa! Nyt on loma ja olette sen ansainneet. :)

Tarvitset:
  •  1 1/4 dl maitoa
  • ½ pss kuivahiivaa
  • 1 dl sokeria
  • ½ rkl kardemummaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 50 g voita tai margariinia sulatettuna
Täyte:
  • 500 g mustikoita
  • 1½ rkl perunajauhoja
  • 1 dl sokeria
  • kananmuna voiteluun
Valmista pullataikina (ohje löytyy aiemmista viesteistämme sekä jauhopussin kyljestä). Kohota taikina kaksinkertaiseksi.

Voitele vuoka. Kauli pullataikinasta vuokaa hieman isompi levy ja taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Jätä taikinaa hieman yli, sillä se tulee ristikoksi piirakan päälle. Anna kohota vielä 10min peitettynä.
Valmista täyte sekoittamalla perunajauho ja sokeri mustikoihin. Lisää täyte pohjan päälle tasaisesti. Kauli ylijäämätaikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja leikkaa siitä ohuita paloja. Asettele ne piirakan koristeeksi haluamasi mallisesti. Voitele ristikot kananmunalla. Paista uunissa 200 asteessa 30min. Anna vielä jäähtyä ennen tarjoamista.

1 kommentti:

  1. Mehukkaan näköinen piirakka, taidanpa kokeilla ja käyttää pakasteesta löytyvät loput mustikat!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)