31.1.2011

Wiener crush-kanelipullat

Blogimme uudistuksen kunniaksi lisäsin tämän herkullisen ohjeen. Tämä sopii erityisesti niille, joiden kotona on niin vähän syöjiä, että normaaliohjeella tehdyistä pullista osa jää syömättä. Ohje on siis melkein sama, kuin korvapuustit, mutta tein ne kahdella eri tavalla ja puolitin määrät. Osan päälle ripottelin raesokeria ja osan päälle Fazerin wiener crush-rouhetta.



Tarvitset:
  • 2½ dl maitoa
  • it1 dl sokeria
  • ½ rkl kardemummaa
  • ½ tl suolaa
  • n.6 dl jauhoja
  • 100 g margariinia tai voita sulatettuna
Täyte:
  • 50g margariinia tai voita
  • kanelia
  • sokeria
Pinnalle:
  • kananmuna
  • sokeria/wiener crush-rouhetta
Lämmitä maito 42 asteiseksi. Sekoita kuivahiiva, kardemumma, sokeri ja suola maitoon. Lisää vähitellen n.puolet jauhoista käsin tai aluksi puuhaarukalla sekoittaen. Lisää lopuksi margariini-/voisula sekä loput jauhoista. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä n.30min. Kauli kohonnut taikina jauhoitetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Voitele levy margariinilla, ripottele päälle kanelia ja sokeria. Kääri levy rullalle ja jaa se n.12 osaan. Nosta pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota vielä kaksinkertaiseksi peitettynä. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria tai wiener crush-rouhetta. Paista 225 asteessa n.10min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)