8.12.2010

Karjalanpiirakat



Tarvitset:
  • 2 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2½ dl ruisjauhoja
  • 2½ dl vehnäjauhoja
Täyte:
  • 3 dl vettä
  • 12 dl maitoa
  • 3 dl riisiä
  • 2 tl suolaa
Voiteluun:
  • maitoa
  • voita
Valmista ensin täyte. Keitä vesi kiehuvaksi ja lisää riisi. Anna kiehua hiljalleen, kunnes vesi on kokonaan imeytynyt riisiin. Lisää maito ja anna kiehua kannen alla n.30-45min välillä sekoitellen. Mausta suolalla.
Kun puuro valmistuu, tee taikina. Sekoita veteen suola. Lisää jauhoja, kunnes taikina on sopivan kiinteää, muttei kuitenkaan liian kovaa, jotta sen kauliminen helpottuu.

Leivo taikina tangoksi ja jaa se n.20 yhtä suureen osaan. Kauli osista ohuita ja soikeita kakkuja. Levitä riisipuurotäyte piirakoihin ja poimuta reunat. Laita täytettä n.2rkl aina yhteen piirakkaan.
Paista uunissa 250 asteessa 15min.

Kasta valmiit piirakat voi-maitoseoksella. Lämmitä maitoa kattilassa, mutta älä keitä. Lisää voita makusi mukaan. Pino kastetut piirakat kulhoon päällekkäin ja peitä liinalla. Anna hautua hetken aikaa, jolloin piirakoista tulee pehmeitä ja maukkaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)