8.12.2010

Joulupiparit

Maanantaina itsenäisyyspäivän kunniaksi meillä leivottiin pipareita ja milläkäs muullakaan kuin mummin reseptillä :) Huomiothan, että taikinan tulee seistä kylmässä mielellään yön yli. Mukavaa joulun odotusta kaikille!



Tarvitset
  • 1dl siirappia
  • 400g voita tai margariinia
  • 4½dl sokeria
  • 3 munaa
  • 5tl jauhettua kardemummaa
  • 1pss (n.12g) piparkakkumaustetta
  • 3tl leivinjauhetta
  • 3dl perunajauhoja
  • 9dl vehnäjauhoja

Kiehauta siirappi ja jätä se jäähtymään. Sulata rasva.  Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet muna -sokerivaahtoon. Sekoita hyvin ja lisää siirappi ja margariini. Sekoita tasaiseksi. Peitä kulho muovikelmulla tai kannella ja jätä taikina jääkaappiin vähintään kuudeksi tunniksi.

Leivoi taikinasta pipareita. Paista uunin keskiosassa noin 10-15 minuuttia, kunnes piparit ovat saaneet hieman väriä pintaansa. Koristele halutessasi. Taikinasta tulee noin 150-200 piparia.




                                                                                                                                                           -Heini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)