19.11.2010

Kaamoskakku

Kaamoksen keskellä makea suklaakakku piristää kahvipöytää. Olen muokannut ohjetta perus kuivakakkuohjeesta lisäämällä siihen kahvia ja suklaavanukasta. Kakun voi myös pakastaa.



Tarvitset:

  • 200g huoneenlämpöistä margariinia
  • 2dl sokeria
  • 3 munaa
  • 1½dl suklaavanukasta (esim. Jacky makupala suklaavanukas)
  • 1tl leivinjauhetta
  • 1tl vaniliinisokeria
  • ½dl kahvia
  • 4-5dl vehnäjauhoja
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mittaa kaikki ainekset valmiiksi. Vaadota aluksi margariini ja sokeri. Itse käytin yleiskonetta, mutta myös sähkövatkain käy tarkoitukseen. Jatka kokoajan sekoittamista ja lisää loput ainekset yksi kerrallaan. Sekoita jokaisen jälkeen huolella ennen kuin lisäät seuraavan. Taikinasta pitäisi tulla todella kuohkeaa. Paista noin 50 minuuttia hyvin voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuoassa. Siivilöi päälle tomusokeria. Tarjoa jäähtyneenä.

                                                                                                                            
-Heini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)