8.4.2011

Saunaillan täytetyt patongit

Vaihteeksi kokeilin tätä herkullista reseptiä, joka on peräisin koulumme köksän kirjasta. Muokkailin hieman ja korvasin puolet vehnäjauhoista grahamjauhoilla, niiden tilalle voi laittaa aivan hyvin sämpyläjauhoja tai hiivaleipäjauhojakin. Lopputuloksena tulee herkullisia rapeakuorisia, sisältä pehmeitä ja maukkaita patonkeja. Täytteitähän voi muokkailla ihan oman mielen mukaan ja laittaa mitä kaapista milloinkin sattuu löytymään. Ketsupin voi korvata aivan hyvin pestolla, yrttivoilla, tomaattikastikkeella jne. Täydellinen iltapala viikonlopuksi!



Tarvitset:

taikinan juuri:

  • 2 dl vettä
  • 25 g hiivaa (tai pussillisen kuivahiivaa)
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl sokeria
lisäksi:
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl rypsiöljyä
täytteeseen:
  • ketsuppia oman maun mukaan
  • ½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • ½ dl kinkkua
  • parmesanjuustoa
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon hiiva, sokeri ja 2dl vehnäjauhoja. Laita 15 minuutiksi vedottomaan paikkaan liinalla peitettynä. Kunnes taikina kuplii, lisää suola ja rypsiöljy sekä jauhoja vähitellen, kunnes taikina on kiinteä pallo. Jaa taikina kahteen osaan, alusta hyvin jauhoitetulla pöydällä ja kauli n.30cm pitkäksi soikeaksi levyksi. Voitele levyt ketsupilla, lisää muut aineet ja kääri rullalle.

Voitele patongit vedellä ja vedä pintaan viillot terävällä veitsellä. Paista uunissa 250 asteessa n.15min. Saat entistä rapeakuorisempia jos nakkaat uunin pohjalle vettä pari kertaa paistamisen aikana (n.½dl).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)