31.3.2011

Suklaakakku

Nomnomnom makeaa suklaakakkua viikonlopuksi. Ohje on löydetty Pirkka kaakaopaketin kyljestä, mutta pakkohan sitä oli taas päästä hieman muokkailemaan omaan suuhun sopivaksi. Tämä resepti on yksi ehdottomista suosikeistani ja käytän sitä aina uudelleen. Koristelulla saa kakkuun aina hieman erilaisuutta.
Kakku oli pakko saada samaan kuvaan ihanan keväisien tulppaanien kanssa.

Tarvitset:

  • 2 munaa
  • 3dl sokeria
  • 150g margariinia tai voita
  • 5dl vehnäjauhoja
  • 3rkl kaakaojauhetta
  • 2tl leivinjauhetta
  • 2tl vaniliinisokeria
  • 1dl maitoa
  • ⅟₄dl kahvia

kuorrutteseen
  • 5rkl kahvia
  • 5rkl (n.60g) sulatettua margariinia tai voita
  • 4dl tomusokeria
  • vaniliinisokeria
  • 4rkl kaakaojauhetta
  • 1tl sitruunamehua
pikeeriin
  • ⅟₄dl valkuiaista
  • 1-2dl tomusokeria
  • muutama tippa sitruunamehua tai etikkaa

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita sulatettu ja jäähdytetty rasva varovasti joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne taikinaan vuorotellen maidon ja kahvin kanssa. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija 25-30cm). Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kokeile tikulla onko kakku kypsä. Jos tikkuun jää taikinaa kakun keskikohtaa painaessa, kakku on vielä raaka. Jos pinta alkaa tummua, mutta kakku on yhä sisältä raaka, peitä se foliolla tai leivinpaperilla
Kypsän kakun pinta on sienimäinen (kuva isommaksi klikkaamalla)


Kun kakku on jäähtynyt ala tehdä kuorrutetta. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi kuorrutteeksi ja kaada se kakun päälle. Levitä tarvittaessa vaikka nuolijalla taisaiseksi. Odota, että kuorrute on melkein kokonaan kovettunut ennenkuin teet pikeerin. Vatkaa valkuaista pari minuuttia täydellä teholla ja siivilöi sitten tomusokeri joukkoon. Jatka vielä hetki vatkaamista ja lisää sitruunamehu. Koristele haluamallasi tavalla.



-Heini

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi :)