7.3.2011

Ahvenanmaan pannukakku


Tarvitset:
  • 2½ dl maitoa
  • ½ dl mannasuurimoita
  • 3 dl maitoa
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 3 tl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 kpl kananmuna
Lämmitä 2½dl maitoa kattilassa. Kun maito kiehuu, lisää mannasuurimot ja keitä hiljalleen 5min välillä sekoitellen. Sekoita loput ainekset keskenään erillisessä kulhossa ja lisää joukkoon mannapuuro. Voitele uunivuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 225 asteessa 30min. Pannukakku saa jäädä sisältä löysäksi, sillä jäähtyessään se jähmettyy tasaiseksi. Tarjoa jäähtynyt pannukakku mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa.
Ohjeesta annoksia tulee neljälle, joten jos haluat voit tehdä ohjeen kaksinkertaisena ja paistaa pannukakun uunipellillä.

4 kommenttia:

  1. Olen tätä syönyt monesti, mutta koskaan en vielä ole itse tehnyt. On kyllä tosi hyvää =)

    VastaaPoista
  2. Tein ohjeen kaksinkertaisena ja laitoin sen lisäksi vielä 2 tl sokeria enemmän kuin ohjeessa. Tarjosin vaahdotetun flora vanillan ja mansikkahillon kanssa. Oli taivaallisen hyvää!! Poikaverikin tykkäsi vaikka ei yleensä ole makean perään. Nam! Tosi hyvä ohje, kiitos tytöt :).

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Teidän resepti on paljon parempi kuin ne mitkä olen kokeillut aikaisemmin.

    Täältä löytyy pari reseptiä lisää:
    http://resepti.info/ahvenanmaan-pannukakku

    Pitää kokeilla nekin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)