18.10.2010

Juustosarvet

Nämä ovat todella hyviä ja maukkaita. Katoavat äkkiä parempiin suihin, eikä ylimääräisiä juuri jää ;) Löysin ohjeen pirkan sivuilta, mutta puolitin aineet ja korvasin osan vehnäjauhoista grahamjauhoilla. Tästä ohjeesta tulee pellillinen juustosarvia eli n.12kpl.

 Tarvitset:
  • 100g voita tai margariinia
  • 2dl vehnäjauhoja
  • 2dl grahamjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • ½ pussia kuivahiivaa
  • 1½dl maitoa
  • juustoraastetta
Sekoita rasva ja jauhot murumaiseksi seoksesi. Sulata rasvaa hieman mikrossa, jotta se sekoittuu helpommin. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva sekä suola joukkoon. Lisää maitoseos jauhoihin ja sekoita nopeasti taikinaksi. Jaa taikina kahtia ja kauli molemmista ohut ympyränmuotoinen levy. Jaa levyt kuuteen osaan ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Kääri palat rullalle leveästä päästä aloittaen. Jätä saumapuoli alas.
Kohota sarvia 30min pellillä leivinpaperin päällä peitettynä. Voitele ennen paistamista kananmunalla ja koristele halutessasi esimerkiksi pellavansiemenillä. Paista 225 asteessa 10min.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi :)