9.4.2013

Vadelma-valkosuklaakakku

Sunnuntaina juhlittiin syntymäpäiviäni tämän vadelma-valkosuklaakakun kera. Halusin kakusta raikkaan, joten lisäsin vadelmarahkaan aika reilusti sitruunaa. Raikasta täytettä kompensoi ihanan makea valkosuklaakerros. Tein keksipohjan gluteenittomana, mutta voit käyttää tavallista keksipohjaa, jonka ohje löytyy täältä.




Tarvitset:

  • 4dl vispikermaa
  • 2prk (500g) maitorahkaa
  • 70g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200g pakastevadelmia
  • 1 sitruunan raastetun kuoren
  • 1 sitruunan mehun
  • 6 liivatelehteä
  • 1-2dl sokeria
  • 1tl vaniliinisokeria
Valkosuklaakerrokseen:
  • 130g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2dl vispikermaa
  • 130g valkosuklaata
  • 3 liivatelehteä
  • ½dl sokeria


Vaahdota vispikerma ja sekoita rahka ja tuorejuusto siihen. Mausta seos sokerilla ja vanilliinisokerilla. Lisää sokeria tässä vaiheessa korkeintaan 1dl. Sekoita sitruunankuoriraaste joukkoon. Ala lisätä sitruunan mehua vähän kerrallaan. Maista välillä taikinaa, jotta saat siitä makuusi sopivan sitruunaista. Lisää tarvittaessa vielä sokeria. Sekoita pakastevadelmat joukkoon. Liota liivatelehtiä pari minuuttia kylmässä vedessä ja sekoita ne sitten tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisää liivateseos taikinaan ohuena nauhana samalla kokoajan sekoittaen. Kaada taikina keksipohjan päälle irtopohjavuokaan ja laita se jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yön yli. 



Sulata valkosuklaa ja vaahdota vispikerma. Mausta kerma sokerilla ja sekoita tuorejuusto sen joukkoon. Lisää valkosuklaasula ja sekoita tasaiseksi. Liota liivatelehtiä pari munuuttia kylmässä vedessä. Sekoita ne sitten tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada seos ohuena nauhana taikinaan samalla kokoajan sekoittaen. Lisää valkosuklaakerros vadelmakerroksen päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään tunniksi. Koristele halutessasi. 

♥: Heini

1 kommentti:

  1. voi kylläpä tuo kakku näyttää hyvältä!:) nää ohjeet on hyvännäkösiä, kiitos näistä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)