10.10.2010

Jauheliha-kinkku-aurajuustopizza

Mielestäni kotona leivottu pizza on paljon parempaa, kuin pizzeriasta tai kaupasta ostettu. Tässä on yksinkertainen, mutta useimmille maistuvan pizzan ohje. Sen tekeminen onnistuu isollakin porukalla, sillä jokaiselle riittää varmasti oma hommansa (:



pohja: 
  • 2dl vettä
  • ¾pss kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1rkl sokeria
  • n.3-4dl vehnäjauhoja
  • 1dl öljyä

päälle:
  • 1dl ketsuppia tai tomaattimurskaa
  • 200g jauhelihaa
  • pieni sipuli
  • 200g kinkkusuikaleita
  • 100g aurajuustoa
  • 5dl juustoraastetta


    Kuumenna uuni 275 asteeseen. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva siihen. Lisää sokeri ja suola, sekä jauhot vähitellen. Kun taikina alkaa irrota kulhon reunoista lisää öljy. Vaivaa taikinaa käsin ja lisää jauhoja niin, että se on tasaista ja irtoaa kunnolla kulhon reunoista (kuva). Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 15 min. 

    Taputtele taikina pellille öljyisillä käsillä. Pohjasta tulee melko ohut, mutta se kohoaa uunissa. Levitä tomaattimurska/ketsuppi pohjalle. Paista jauheliha ja mausta se makusi mukaan. Pilko sipuli ja lisää kaikki täytteet pohjalle, juusto viimeisenä. Paista noin kymmenen minuuttia. Pizza on valmis kun pohjakin on saanut hieman väriä. 

    Tarjoile salaatin tai esim. fetajuuston kanssa.
    -Heini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)