18.9.2010

Korvapuustit




Tarvitset:
  • 5 dl kevytmaitoa
  • 1 paketti hiivaa
  • 2dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 200 g voisulaa
  • n.12dl vehnäjauhoja
Täyte:
  • n.100g voita
  • 2 rkl sokeria
  • paljon kanelia
Pinnalle:
  • raesokeria
  • 1 kananmuna
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva joukkoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna. Sekoita joukkoon n.puolet jauhoista pienissä erissä käsin (tai aluksi puuhaarukalla) sekoittaen. Lisää joukkoon voisula ja loput jauhot. Taikina on valmista, kun se alkaa irrota kulhon reunoilta. Kohota taikina liinan alla lämpimässä paikassa n.45min.


Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja vaivaa siitä ilmakuplat pois. Kauli taikina jauhoitetulla pöydällä 20x80cm kokoiseksi levyksi. Voitele levy voilla, ripottele pinnalle paljon kanelia ja n.ruokalusikallinen sokeria. Kääri levy rullaksi ja jätä saumapuoli alas. Leikkaa siitä n.2cm paksuisia paloja. Kohota ne vielä liinan alla peitettynä n.10min. Voitele kananmunalla ja koristele raesokerilla. Paista 200 asteessa 10min. Tee taikinan toiselle puoliskolle sama.

Voit leikata paloista myös ohuempia ja paistaa ne rullina. Itse tein molemmilla tavoilla ja yhtä hyviä tuli! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)